Fotoatelier Karin den Boer-workshops en excursies

Stuur e-mail mail_outline Workshop, cursussen en presentaties in  2018  

Momenteel ben ik volop bezig met plannen en ideeën voor 2018. Hieronder alvast de datums en een korte omschrijving van de eerste workshops en een presentatie. Neem gerust contact op als u meer informatie wilt en/of nieuwsgierig bent naar mijn verdere plannen.  Mail: mail@karindenboer.nl , ( of icoontje rechts boven) of bel naar tel. 06 29441561


 


17/01 Presentatie: Het landschap in de fotografie 

17/01 Presentatie: Het landschap in de fotografie

Hoe brengen de grote meesters het landschap in beeld? Tijdens deze presentatie laat ik u de ontwikkeling van de landschapsfotografie zien en hoe de huidige generatie fotografen te werk gaat.  De relatie met de kunstgeschiedenis en de verschillende stijlen komen aan bod. Maar ook de manier van aanpak.  Bijvoorbeeld fotografen die het beeld aan het toeval overlaten of zelf een decor bouwen in het landschap. En hoe was het fotograferen in de beginjaren? Op stap met een zware uitrusting en zelfs een donkere kamer meenemen in een luchtballon. Kortom een avond vol inspiratie voor fotografen en geïnteresseerden in het verhaal achter de fotografie.  

De Kunstschool, sint Jacobsstraat 10, 4381 EC Vlissingen

Woensdag 17 januari 2018 Inloop 19:45 aanvang 20:00 tot circa 21.30 uur

Kosten € 7,50 inclusief koffie-thee

20/01 of 21/01 Workshop Kunstwerk fotograferen 

Speciaal voor kunstenaars organiseer ik een fotoworkshop. U leert uw kunstwerk op een sprekende manier in beeld te brengen, zodat uw werk beter tot z’n recht komen in publicaties. Dit doen we met eenvoudige middelen in een daglichtstudio. Op deze wijze kunt u ook in de toekomst uw werk fotograferen. Stap voor stap bekijken we uw werk. Elk kunstwerk vereist een andere aanpak. Er is voldoende individuele aandacht. Vervolgens gaan we met een eenvoudig nabewerkingsprogramma uw foto’s geschikt maken voor publicaties. U kunt fotograferen met een eenvoudige camera, smartphone en/of spiegelreflexcamera. Eventueel is er een spiegelreflexcamera beschikbaar. 

Wanneer: Zaterdag 20 januari of zondag 21 januari  van 12.30 uur tot 16.00 uur  

Locatie:  Goes 

Kosten: € 65,- exclusief 21% BTW.  Inclusief koffie/thee/hapje. 27/01 Workshop Urban fotografie 

27/01 Workshop Urban fotografie

Op zaterdagmorgen 27 januari mogen we fotograferen in de verlaten Machinefabriek in Vlissingen. Een prachtig gebouw met een mooie lichtinval. De machines zijn verdwenen, maar in de grote hal en de bijbehorende vertrekken is de werksfeer nog voelbaar. Een unieke kans  om deze hal en de vele details vast te leggen. 

We starten met koffie en een korte uitleg hoe we de fabriek het beste in beeld kunnen brengen. Tijdens het fotograferen krijgt u tips en aanwijzingen van mij.  En u kunt vragen stellen. Vrijwilligers van museum De Scheldewerf leiden ons rond in de fabriek. We sluiten af met koffie/thee en een kort verhaal over de fabriek. Daarna kunt u nog op eigen gelegenheid in het museum en rond de fabriek fotograferen. U krijgt nog een thuis opdracht. De foto's bespreken doen we twee weken later in De Kunstschool, Vlissingen

Museum de Scheldewerf, De Willem Ruysstraat 100, 4381 NK, Vlissingen.

Zaterdag 27 januari.  Aanvang 9.45 tot circa 12.30 uur

Nabespreekavond woensdag 14 februari in De Kunstschool, sint Jacobsstraat 10, 4381 EC Vlissingen 19.30 tot 21.30 uur 

Kosten € 45,-  ( inclusief koffie/thee een entree museum)


Cursus ‘Grote meesters in de fotografie’  

Wilt u betere foto’s maken en leren van de grote meesters in de fotografie? Dan is deze cursus een aanrader. In zes middagen laten we ons inspireren door de werkwijze en stijl van verschillende topfotografen. Treed in de voetsporen van o.a. Henri Cartier Bresson en fotografeer het dagelijks leven. Maak pure portretfoto’s zoals August Sander of meer romantische in de stijl van Julia Margaret Cameron.

Dit zijn een paar voorbeelden die aan de orde komen bij portret- en straatfotografie. Ook besteden we aandacht aan landschaps- en architectuurfotografie. Waar het omgaat is dat u anders leert kijken naar de omgeving en de kracht ontdekt van standpunt, vorm en licht. We gaan uiteraard veel fotograferen tijdens de cursus, maar u krijgt ook huiswerkopdrachten mee. Voorkennis en een dure camera zijn niet noodzakelijk.  

Vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur

2, 16 februari, 2 en 16 maart, 6 en 20 april 2018

Locatie: De Kunstschool, St. Jacobsstraat 10, 4381 ELVlissingen

Kosten: Minimaal 4 middagen €110.- 6 middagen € 150,- 

(Enkele middag wordt er een thema behandeld. U kunt een keuze maken uit minimaal 4 middagen. De thema's per middag volgen binnenkort.)  Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston